Lymfesystemet påvirkes af helkropsmassage

Blandt andet på grund af en slidtage imellem 4. og 5. lændehvirvel har jeg tidligere haft rygsmerter – specielt om vinteren, når det var koldt, eller i forbindelse med havearbejde. Smerterne var i perioder så voldsomme, at jeg havde svært ved at rejse mig op fra sengen om morgenen. For 4 år siden blev massør Niels Hermansen, Anatomisk BehandlingsCenter, Varde, tilknyttet min arbejdsplads, og jeg benyttede mig af tilbuddet om massage. Jeg har i perioder med 14 dages mellemrum fået en dybdegående massage af ryg og lænd, hvilket har betydet, at smerterne kan holdes i ave. For et års tid siden fik jeg konstateret for højt kolesteroltal (7), og jeg fik ordineret medicin. Jeg havde problemer med bivirkningerne af medicinen, og efter en snak med Niels Hermansen påbegyndte vi en periode med helkropsmassage, hvor hele lymfesystemet bl.a. bliver påvirket. Samtidig ændrede jeg mine kostvaner på enkelte områder. Resultatet udeblev ikke – ved næste måling var kolesteroltallet faldet til 4,5, og siden har jeg ikke haft problemer med, at tallet har været for højt. Jeg er ikke i tvivl om, at massagen har påvirket mit system i den rigtige retning. Jeg vil derfor varmt anbefale den massageform, som Niels Hermansen udøver.

/ Bente Høj